Honfoglaló mint MMORTS?

2010.05.11. 01:36

Egy roppant egyszerű regisztrációt kell elkövetnünk majd bent is találjuk magunkat a játék fő ablakában. Ahol számtalan sok információt találunk meg. Többek között statisztikákat, adatokat a többi játékosról és még sorolhatnám elég sok ideig. De ettől megkímélek mindenkit.

Tehát ha elindítjuk a játékot egy új ablakban némi töltögetés után megjelenik egy új felület. Ahol chat-el hetünk a többi játékossal. Eléggé intenzív itt az élet. De a lényeg számunkra most a játék és annak menete. Kiválasztjuk, a jobb oldalon azt a helyet ahová szeretnénk belépni. Én személy szerint a villámháborút szoktam játszani, amikor kedvem és időm is engedi. Mellesleg aki velem akar, ott találkozni az Keresse Matsumaru nevű felhasználót. Tehát amikor csatlakozunk a konkrét játékhoz, láthatunk egy Magyarország térképet, megyékre lebontott állapotban. Némi várakozás után rögtön kapunk is egy kérdés melyre, ha nem is tudjuk a választ legalább tippelnünk kell.

Vigyázat fontos az idő. Ha nem cselekszünk, gyorsan letelik és akkor a válaszunk automatikusan 0 lesz. Persze ha szerencsénk van akkor ezzel is kaphatunk pontot. De ez nem túljellemző. Tehát ha válaszoltunk láthatjuk a másik két ellenünk játszó játékos válaszát is, majd a jobb sarokban a helyes választ. Ugyebár értelem szerűen az lesz az első, aki a leg rövidebb idő alatt adta meg a helyes választ. Ami nem biztos, hogy a helyes válasz csupán ő áll a legközelebb közülünk a jó megoldáshoz. Ha szerencsénk és némi tudásmagunk is van. Mi lehetünk az első vagy a második helyes válaszadók. A harmadik nem kap pontot. Tehát ez után választanunk kell egy megyét, amelyet birtokba akarunk venni. Az első helyezett kettőt választhat a második egyet a harmadik pedig egyet sem. Minden megye nagyságától függetlenül 200 pontot ér. De hát véges ugyebár 19 megyénk, úgyhogy lassan kiszíneződik kis hazánk térképe. Amikor ezen túl vagyunk, jön az igazi hadd el hadd. Azaz meg kell védenünk a területeinket illetve igyekeznünk kell területet elvenni az ellenfelektől. Ezt oly módon tehetjük meg, hogy mikor rajtunk a sor ráklikkelünk egy ellenfél által birtokolt megyére és ezzel kihívjuk egy kérdésnyi párbajra. Itt már nem tippelnünk kel első körben, hanem négy választási lehetőség közül kell kiválasztanunk a helyeset. Ha mind a ketten helyesen válaszoltunk, akkor jön a következő kör, amiben egy újabb kérdésre immár tippelős választ kell adnunk. Itt eldől ki a legény a gáton. Azaz kié lesz az adott terület. Ha megkaparintunk egy területet, akkor az nekünk +200 pontot ér, míg az ellenfelünknek -400 pontjába fáj a dolog. A játék végén az nyer, akinek több pontja, területe van. De akár ellenfelünk egész területét is elvehetjük, egyszerre ha az úgynevezett fővárosát támadjuk meg. Ezzel azonban nehezebb dolgunk van, hisz itt már nem egy kérdésre kell helyes választ adnunk és az ellenfelünknek hibást. Hanem 3 élete van, a játékban 3 kis bátyaszerűség. Tehát 3-szor kell jobbnak bizonyulnunk ellenfelünknél, hogy ezzel minden területe a miénk legyen.  Természetesen, aki kissé beleássa, magát a játékba rájön, arra miként lehet taktikázni a játékban, és melyek az ok a terültek, amiket védeni kell, vagy éppen támadni.

Bónuszként a játékok után aranytallért kapunk, amit gyűjtögetve licitálhatunk különféle ajándéktárgyakért. Megtalálhatóak itt koncertjegyek, vicces tárgyak, vagy éppen műszaki cikkek is.

Csak több játékos módban játszható valóban de inkább kvíz mint stratégia. Így inkább MMOQuiz kategóriába sorolnám és nem az MMORTS játékokhoz 

Aki szeretné egy kissé játékos formában gyarapítani a tudását, és nem utolsó sorban nyerni, annak bátran ajánlom ezt a kvíz-stratégiai játékot.  Előre is jó játékot kívánok hozzá mindenkinek.

Szerző: MMORPG

komment

Címkék: rts mmorts

süti beállítások módosítása