Klánháború - TribalWars

2010.05.11. 19:41

Klán háború

Egy igen egyszerű és gyors regisztrációt követve, kapunk egy mailt, mellyel aktiválnunk kell a regisztrációnkat. Mikor ezt sikeresen letudtuk ki kell, választanunk milyen részen szeretnénk a kis falunkat felhúzni.  Különböző égtájak közül választhatunk, illetve van egy véletlenszerű opció is. Mellyel maga a rendszer választ nekünk helyet.

Ezt követően bekerülünk a térképünkre ahol minden fontosabb információt megtanulnunk a játékhoz. Hogy a kezdő játékosok se ijedjenek meg a képernyő jobb oldalán találunk néhány információ morzsát, hogy mihez is kellene kezdenünk itt tulajdonképpen.  

A játékban fejlesztenünk kell az épületeinket illetve újakat építenünk. Természetesen mind a fejlesztéshez mind pedig az új épületekhez nyersanyagok szükségeltetnek. Ebben a játékban 3 féle nyersanyag szükségeltetik hozzá.  A fa, agyag és vas. A képernyőn folyamatosan figyelemmel kísérhetjük milyen és abból mennyi nyersanyagot is termelünk ki.  Nos azért senki se gondolja, hogy végtelen mennyiségű nyersanyag készletet tud felhalmozni. Ugyanis van egy raktárunk, aminek van egy maximális kapacitása, melyet növelhetünk a raktárunk tovább fejlesztésével.  Alap esetben ez 1229 egységnyi nyersanyagot jelent. Nem összesen, hanem mindegyikből külön-külön értendő ez a szám. Ha rákattintunk a raktárunkra, akkor minden egyes nyersanyagunk mellett láthatjuk, hogy ha a jelenlegi ütemben haladun, akkor mennyi idő múlva fog megtelni a raktárunk. Illetve azt is felfedezhetjük, hogy ha tovább fejlesztjük a raktárunkat, akkor mennyi alapanyagot leszünk képesek tárolni.

A felső menüsorban, ha a térképre kattintunk, megnézhetjük a környék áttekintő térképet, mellyen láthatjuk a különböző falvakat. Melyeket különböző színű pöttyök jelölnek. Minden színnek megvan a maga jelentése. Hogy melyik szín mit is jelent megtekinthetjük a térkép alatt. Miért fontos ez egyáltalán. Nos azért mert a körülöttünk lévő falvakkal szövetséget köthetünk, megtámadhatjuk őket ezzel növelve a területünket. Természetesen mi magunk is válhatunk támadás áldozataivá. Ezért ildomos figyelemmel kísérni a környezetünket, és jó viszonyba keveredni a környező falvakkal. Nos legalábbis addig, míg nem erősödünk meg eléggé, hogy támadást indíthassunk. :D  De akár itt Klánt is hozhatunk létre, vagy ha kapunk meghívót, akkor csatlakozhatunk egy meglévőhöz. Ez igen hasznos tud lenni, hiszen a klánok kölcsönösen védik és segítik egymást.

Az építgetés és fejlesztések során figyeljünk oda, hogy melyik épületnek milyen hatása van is kire. Például a templomnak jó hatása van a harcosainkra. Egyszóval a valláskérdést már csak ezért is érdemes nem félvállról venni.

A játék maga eléggé komplex, nem bocsátkoznék bele hosszabb leírásba. Hiszen akkor elvész az, amiért érdemes vele játszani. Mindenesetre egy próbát megér szerintem mindenkinek.

süti beállítások módosítása