Sim City Creator Wii

2010.05.11. 17:19

Sim City már konzolon is? Wii a városépítésben is.

Bár az RTS-k és tycoon-ok még napjainkban sem mondhatók, a Wii platform lergkedveltebb darabjainak, néhány gondolat erejéig érdekességként bemutatjuk, hogy az Eletronic Arts, 2008-ban a Nitendo által gyártott videójáték-konzolokra (Wii) is kihozta saját városépítő-szimulátorát

A Sim City Creator elnevezésre hallgató alkotás viszont nem is a Sim City 4-re, hanem inkább a Sim City 3000-re hajazva nyújtja számunkra a virtuális polgármesterkedés élményét. A hasonló nevű előd valamennyi fontos épülete (kórházak, tűzoltóságok, városháza, stb.) így a kisképernyőn keresztül is elérhetővé válik számunkra, ám a városképet – hasonlóan a Sim City 3000: Unlimited kiegészítőjéhez – egyiptomi, római, sőt las vegas-i épületekkel tehetjük egyedivé. Újdonságként pedig az úgynevezett hős-épületeket hozhatjuk létre, amely – a PC-alapú Sim City „Landmark” épületeihez hasonlóan – rendkívül kedvező hatással van a többi épületünk fejlődésére.

Természetesen ahogyan építünk, úgy rombolni is tudunk. A kevésbé „szép” lelkületű stratégák így itt is kedvük szerint tehetik a földdel egyenlővé 3D-ben renderelt városukat, hiszen a Sim City Creator-ban is katasztrófák tárházából válogathatnak. A szerencsétlenségek típusai pedig érdekes egyveleget alkotnak az eddig Sim alkotásokból, hiszen a gondos munkával létrehozott épületek végnapjait a Sim City 4-ben látott gigantikus robot, a több részben előforduló forgószél vagy éppen a még Sim City 1 (!)-ben felbukkanó dinoszauruszok is jelenthetik.

Tegyük hozzá azonban, hogy az ilyen módon korszakon átívelő alkotást összességében a külföldi szaklapok mindössze erős közepesre értékeltek, amely szemben a PC-re létrehozott játékok jó illetve kiváló osztályzatával igen csak harmatos eredménynek tűnik. Ne feledjük azonban, hogy stratégiát kis képernyőre alkalmazni igen csak heroikus vállalkozás. De a technika fejlődésével reméljük, egyszer ez is megváltozik, és akkor már nem pusztán érdekességként fogunk a Wii-re készült Sim City-ről beszélni.

 

Szerző: MMORPG

komment

Címkék: wii rts sim cimcity

süti beállítások módosítása