Battle of Immortal

2010.05.10. 18:13

Letöltelek gyorsan-frissen!

 

A kliens beszerzése egyszerű, a játék hivatalos oldaláról bárki letöltheti, van torrent is, de akinek szimpatikusabb, a jó öreg „Direct Link” opciót is választhatja. A regisztráció is a szokásos módon zajlik, ha már van, a PWI accountunkal játszhatunk is, de egy új felhasználó regisztrálása is gyorsan megy.

 

Startra készen.

 

Telepítés után és a szokásos patchelések végeztével indíthatjuk is a játékot! Előtte azonban még a Launcherben válasszuk ki a régiót ahonnan játszani szeretnénk. Nekünk értelemszerűen Európát érdemes választani. Bár a szerver fizikailag jelenleg még az Egyesült Államokban van, hamarosan helyileg is az EU-ba lesz áttelepítve. Tehát az alacsony ping és az eventek ideje miatt mindenképp ezt érdemes választani. Jelenleg egy szerver található az EU régióban, amin belül több csatornát is választhatunk.

Konkrét jelentősége nincs, melyikre megyünk, hiszen akár játék közben is válthatunk közöttük.

 

„Mondd, te ki választanál?”

 

A karaktergenerálás következik. Itt testre szabhatjuk karakterünket, illetve kiválaszthatjuk milyen kaszt-al szeretnénk játszani. Sok lehetőségünk nincs a testre szabásra, arcot, illetve hajstílust választhatunk, megadjuk születési dátumunkat, ami meghatározza a csillagjegyüket, valamint természetesen a nemüket is beállíthatjuk.

 

Kasztokból öt közül választhatunk, sorrendben a Berzerker, Champion, Slayer, Magus és Heretic. A szabványos Tank, DPS, Healer kasztokról van tehát szó, ebben a tekintetben nem sok újdonságot mutat fel a játék.

 

A kezdetek kezdete

 

Ha rátelepszünk az „Enter Game” gombra, máris kezdetét veszi a nagy kaland! Első helyszín rögtön az Istenek égi otthona, ahonnan pár kattintás után az első helyszínre keveredünk. A sivatagban találjuk magunkat, ahol is kezdetét veszi a küldetések végeláthatatlan sora...

 

Rengeteg Questet találhatunk a játékban, az elején gyakoriak a „menj ide és ölj meg xy mennyiségű mobot” illetve a „keress ezt meg ezt” szerű küldetések, de vannak egész jók is, főleg ahogy előbbre haladunk. A játék fejezetekre van bontva, a fő történetszálon előrehaladva újabb és újabb oldalát ismerhetjük meg a világnak.

 

Háziállatot mindenkinek!

 

A játék egyik remek funkciója, hogy a világban található mobok mindegyike megszelídíthető és szükség esetén megidézhető. Társunk harcol az oldalunkon, fejlődik, újabb képességeket tanulhat. Viszont egyszerre csak három darab lehet nálunk.

 

„Alakul” a páncélod?!

 

Egyéb különlegességgel is szolgál nekünk a PWI a szelíd mobokon kívül. Itt vannak az úgynevezett „Soul Gear”-ek amik a játék legütősebb páncéljai, alakváltó képességekkel! Bizony, ezek a páncélok képesek megváltoztatni a formájukat a harcok közben, valamint szintén velünk együtt fejlődnek! Sajnos csak a 45. szint után, mivel ekkortól hordhatjuk ezeket a felszerelési tárgyakat.

 

Hátaslovam, te lebegő hárfa!

 

A 25. szintől a már más játékokban megszokott mount rendszer is elérhetővé válik, igazi ritkaságokkal, mint a címben szereplő hárfa(!!) vagy éppen a guruló gőzhajtású henger (másképp nem tudom leírni). De találkozhatunk mindenféle repülő, lebegő, csúszómászó hátassal is.

 

Mintha itt már jártam volna...

 

Mint sok más mmo-ban, itt is találhatunk különféle instákat, viszont sajnos a játék ezen része még nagyon kidolgozatlan. A legtöbb insta ugyanúgy néz ki, illetve csupán egy helyiségből áll, ahol sorban jelennek meg a bossok és csatlósaik... Ezen még van mit fejleszteni PWI!
Viszont ami örömteli, hogy az insták különböző nehézségi szinteken is elérhetőek.

 

Na, és a külcsín??

 

A játék úgynevezett 2.5D rendszert használ, ez egyfajta izometrikus nézetet utánzó 3D grafika. A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy a kamerával csak zoomolhatunk, illetve vízszintesen mozgathatjuk a képet.

 

A textúrák szépek, a játéktér szépen kidolgozott, a helyszínek változatosak erre nem lehet panaszunk.

 

A hangok, a zene megfelel a mai kor követelményeinek, de semmi extra.

 

Kipróbálom, mert ingyen van...

 

Örömteli, hogy a PWI figyelembe veszi a játékosok kívánságait, még a zárt béta alatt bekerült a WASD irányítás, a módosított UI, az újradefiniált billentyűkiosztás, illetve, sokak örömére, eltávolították a BOT rendszert.

 

Ha továbbra is ilyen lelkesek lesznek a fejlesztők azt hiszem remek kis játékká válhat a BoI - Battle of Immortal, egy próbát így is megér, lévén semmibe nem kerül letölteni!

süti beállítások módosítása