LineAge eladások

2010.05.11. 20:37

12 év bizony hosszú idő a játék videó játék iparban főleg. Jönnek, mennek a a gémek egymás után, de a Lineage első része még ennyi idő után is a legeredményesebb MMORPG máig sőt...

A napokban remek híreket adott közzé az NCsoft. 12 év után is elképesztően jó eladási eredményeket produkál a Lineage első része. Hazánkban sokkal inkább ismertebb a Lineage 2, de nagyon sokan megfeledkeznek az első részről ami a legújabb grafikailag agyon tápolt MMO-kat is maga mögé utasítja az eladások és előfizetők tekintetében is.

Míg például olyan a média által gyakran reklámozott játékok mint az Age of Conan, Warhammer Online akik ugyan 3D-s megjelenítésűek ráadásul azon belül is nagyon szépek vért izadnak 2-3 éves múltuk ellenére is, hogy játékosokat szerezzenek maguknak, addig a Lineage köszöni szépen nagyon jól van. Most feltehetnénk a kérdést, hogy mi a titka?

Valószínű, hogy sokkal egyszerűbben  a megoldás mint az gondolnánk. Ez a játék egy tényleg igazán szórakoztató játék lett, nem a csili-vili grafikával hanem egyszerűen magával a játék élménnyel kápráztatja el a nagy érdeműt. Már a 2009-es év utolsó negyedéve illetve maga az egész éve is nagyon sikeres volt a Lineage 1 és 2 esetében is. 2010 első negyedévében az L1 viszont még tovább növelte az eladásait.

Az NCsoft-ot nagyon inspirálja ez az adat és úgy vélik, hogy ez a növekedés stabilan tarható lesz. Hamarosan számíthatunk is rá, hogy a LA 1 és LA 2 további talán az eddigieknél is nagyobb jóval nagyobb figyelmet fog kapni az NCsoft-tól (az L2 esetében erről egy téli Freyát bemutató rendezvényen már esett szó) hiszen az NC ebben a hónapban mind két játékának a fejlesztőcsapatát ki akarja bővíteni. 

Sokan játékostól hallottam, hogy a Lineage 2 megtudta volna verni a WoW-ot ha akkor a kiadó olyan kampányt folytatott volna le mint amilyet kapott a Blizzard üdvöskéje hozzá teszem a statisztika is igazolja ezt, de mivel mind a két Lineage esetében elmaradt a nagy média a kampány így nem szerzett egyik játék sem magának olyan sikert amivel előfizetői számban a WoW-ot visszatudta volna végül tartani.

Innentől kezdve most már talán feltehetjük a kérdést, hogy milyen jövőre néző tervei vannak az NCsoftnak. Megéri-e nekik új játékokat csinálni és az igazán jól jövedelmező játékaikat távol tartani továbbra is a nagyobb média részvételtől vagy a 2010-től tervezett új üzleti politikával inkább a pénzes zsákjait fogja előtérbe helyezni aminek lehet, hogy olyan most készülő játékok mint a Blade & Soul vagy Guild Wars 2 fogják a levét meginni?

Na és zárás ként egy még nagyobb kérdés hozzátok! Sokan mindig ebben vagy abban az elkövetkező játékban látják a WoW-ot előfizetői számban legyűrő MMO-t, de nem lehet, hogy a már régen a piacon levő Lineage 1 és 2 fogja végül erről a trónról letaszítani a jelenlegi listavezetőt? Ti mit gondoltok róla?

Szerző: MMORPG

komment

Címkék: mmorpg lineage

süti beállítások módosítása