Várható volt, hogy a DK-k sokat fognak változni, hiszen még meglehetősen gyerekcipőben jár a kaszt a többihez képest. Eddig Blizzard ugye váltig állította, hogy jó móka a 3 talenttree, melyek közül egyik sincs elkötelezve tankolás vagy DPS mellett. Mivel sajnos nem erőségük a balance, mint minden más kasztnál, itt is kialakultak fix kombinációk. Mivel ezt jó fejlesztőcégünk is észrevette, úgy döntöttek, nincs értelme erőltetni ezt a dolgot és kijelentették a Blood tree lesz a dedikált tankolós talentág.

Azért a védelmükben elmondom, a kiegészítőben rajtoló passzív talent bonuszokat sokkal könnyebb specializálni, ha az ág csak egy funkcióra van kihegyezve. Így a másik két specben található tankolást célzó képességek, bónuszok átkerülnek a Blood-ba. A fejlesztők ígérik, hogy így lehetőségük nyílik kilőni egy-két olyan képességet, amivel nem elégedettek. Példának okáért nem kell a Rune Strike-ra hagyatkozni ezentúl, mert a Blood rotáció kifejezetten agrótartásra lesz kihegyezve. Kaphatnak továbbá plusz képességeket – pl. a többi kaszt Demo Shout szerű képességei – ami szintén elengedhetetlen egy élőpajzsnak.

A Rúnák mechanikája is megváltozik. Blizzard nem elégedett a mostani visszatöltődési móddal, szerintük – és ebben egyetértek – nem kell menedzselni őket, mint erőforrást. Ezért kicsit megváltoztatják ezt a rendszert is. Lássunk egy példát! Ha két üres Blood rúna van, akkor a mostani szisztéma szerint, mindkettő egyszerre töltődik vissza. A kiegészítőben az első rúna fog elkezdeni töltődni, és amíg az újra elérhetővé nem válik, addig a második nem. Tehát olyan mintha két víztartály lenne egymáson, a fölső (2.) csak akkor tud töltődni, ha az alsó már tele van. Ami még kérdéses, mi lesz akkor, ha mindkét rúna üres, az első feltöltődik, ekkor elkezd a második is töltődni, mi viszont elhasználjuk az elsőt, mielőtt a második megtelne? Reméljük erről a tesztek alatt hallunk még információt.

Új képességek:

Outbreak (lvl 81): Ingyenes skill 1 perces CD-vel. Frost Fever-t és Blood Plague-t tesz a célpontra. Nem hivatott kiváltani az Icy Touch és Plague strike skilleket. Inkább arra az eshetőségre jó, amikor valamiért megtörik a rota és leesnek a DoT-ok.

Necrotic Strike (lvl 83): Új támadás, amely a direkt sebzés mellett egy gyógyítás elnyelő debuff-t is tesz a célpontra. Nem lesz nagy burst sebzés, viszont a debuff-al együtt nehezebb lesz gyógyítani. Egy jó kis PvP skill healerek ellen.

Dark Simulacrum (lvl 85): Olyan támadás ami debuff-t tesz a célpontra. Ennek segítségével a DK le tudja másolni a következő mágiát, amit a célpont használ. Sok technikai kérdés merül fel ezen skill kapcsán. Egyenlőre 85-ös szintű ability létére nem tűnik erősebbnek, mint a warrior Spell Reflection-je. Kétségtelen, hogy a DK már így is sok anticaster képességgel rendelkezik, és így ez erősebb lehet. De ez a részletekből derül majd ki. Annyi biztosnak látszik, hogy amit nem lehet reflektálni, azt másolni sem.

Passzív talent bónuszok:

Új feature. Minden talent ág kap 3 bónuszt, melyek sorban aktiválódnak. Minél több pont van az adott ágra osztva annál több extrát kap a játékos. Minden tree 3 bónuszt kap.

Blood:

Damage Reduction: passzív bekapott sebzéscsökkentés

Vengeance: Minden tank spec megkapja. Azt hivatott biztosítani, hogy a felszerelés fejlődésével, a tankok agró generálása ne maradjon le a DPS sebzéséhez képest. Minden bekapott sebzés a mértékének 5%-val növeli a tank Attack Power-ét. Ez maximálisan a karakter maximum életerejének a 10%-a lehet.

Healing Absorbtion: Amikor a DK gyógyítja magát, plusz buffot kap, ami sebzést fog fel

Frost:

Melee Damage: közelharci támadás sebzésének növelése

Melee Haste: közelharci támadás sebességének növelése

Runic Power Generation: a Rúna erő termelést hivatott segíteni

Unholy:

Melee Damage: közelharci támadás sebzésének növelése

Melee and spell critical damage: közelharci illetve mágikus sebzések kritikus sebzés mértékét növeli

Disease Damage: Növelt DoT hatás.

Egyéb:

A Presence-k lehet megváltoznak, hiszen furán jönne ki, hogy a Blood tank mindig Frost presenceben van, és a Frost sosincs.

A frost nem kizárólagosan két fegyver forgatására lesz kiépítve, lesz mód kétkezes fegyverre specializálódni is.

süti beállítások módosítása