Mint tudjuk, a súlyosan sélt Deathwing nem pusztult el az utolsó Azeroth elleni háborúban.  Miután sebei meggyógyultak, kitört Deepholmból, mely eddig börtönéül szolgált, hogy folyékony tűzzel perzselje fel a világot.  Visszatése sebeket ejtett Kalimdor és Eastern Kingdoms földjein, földrengések és szeizmikus eltolósok változtatták meg alapjaiban az eddig ismert világot.

Ezek a változások mindenki szára láthatóak lesznek, függetlenüattól, hogy megvették-e a kiegészít vagy nem.

A tovább gomb megnyomása után olvashattok ezekről területenként szletesebben.


Kalimdor:

Ashenvale: A folytató erdőirtások miatt Warsong Lumber Camp köl az orkok elhatoltak egészen Silverwind Refuge-ig. Ezen kíl a Zoram'gar Outpost -ot a Northrenden megtalálható hordás outpostokhoz hasonlóan black ironnal megerőtették, és légitámadásokat indítottak Astranaar ellen.

Azshara: Azsharát a goblinok elfoglalták (valószíleg ez lesz a második területük Lost Isles után). Felállítottak egy kőfejtőt, melynek segítsével a kinyert kől étik az új városukat (amely nem mellékesen közvetlen kapcsolatban lesz Ogrimmarral).

Barrens: Hatalmas repedések hasították ketté a területet, melyekben tüzes lávafolyamok hömpölyögnek. Northern Barrens megmaradt 10-20. szint kötti helyszínnek, míg Southern Barrens magasabb szintű jákosoknak lett kialakítva. Nény részen buja nönyzet alakult ki Naralex, a druida munkának köszönhetően. Emellett a taurenek megerőtették az átt Mulgore-ba magas falakkal - ugyanis a Szövetség Southern Barrens-be költött -, ahol felégették Camp Taurajo-t, és nény őrtornyot is felhúztak.

Darkshore: Auberdine elpuszult, és földje szétszakadt. A Svetség egy új táborba költött a terület északi részén, míg a Horda a déli részen étett fel táborhelyet. 
Egy régi, de eddig elzárt sz vált elérhető, mégpedig a Shatterspear Village.

Desolace: Az egykori pusztaságot a kataklizma által nyitott repedésen keresztül víz árasztotta el, életet lehelve a sivatagba.

Durotar: A Darkspear Trollok visszaszerezték Echo Isles-t, ez lett az új kezdőterületük.

Feralas: 35-40-es szintű válik.

Ogrimmar: A northrendiekhez hasonlóaezt a bort is megerőtették egy általunk nem ismert fémfajtával.

Stonetalon Mountains: Vulkánkitösek szaggatták meg a földet, lát szórva szét az egész területen. A goblinok átvágva a hegyeket egy völgyet hoztak létre, mely Ashenvale-be vezet; illetve a nyugati partvidék is elérhető vált.

Tanaris: Tanarist árvíz öntötte el, így egyes sivatagi részek homokos partvidékké alakultak.

Thousand Needles: Az egész sziklás vidék - Tanarishoz hasonlóan - z alá került, a Shimmering Flats tó változott. Az egész terület 40-45-ös szintre emelkedett, helyet adva ezzel egy új dungeonnek is, valamint a keleti partvidék elérhető vált.


Eastern Kingdoms:

Blasted Lands: Az egész területre kiterjedően revampolják a questeket többek közt azért is, mert a partvidék elérhető vált és a Tainted Scar egy nagy, worgen-té helyszínné alakult.

Dun Morogh: Miután a  Gnomeregan Exiles visszafoglalta Gnomeregan, a helyszín egy új kezdőterület lett.

Eastern Plaguelands: Egy 40-50-es szintű területként fog visszatérni.

The Hinterlands: 30-35-ös szintre lesz hangolva (erről a két területről sajnos még semmi továbbit nem árultak el).

Tirisfal Glades: Brill a Northrenden látott új Forsaken észeti megoldásokkal fog frissülni.

Hillsbrad Foothills: Southshore megsemmemmisült egy szökőár miatt.

Silverpine Forest: A Greymane Wall a földrengések miatt elpusztult, utat nyitva Gilneasba.

Stranglethorn Vale: Sokat még nem lehet róla tudni, de annyi biztos, hogy az egyik legjobban átalakított területté lt.

Stromwind City: A kastélyok, valamint a Stormwind Cityt kölvevő terep átalkult, hogy pes legyen befogadni repü mountokat is. A Gilnean worgenek kaptak egy saját negyedet.

Undercity: Szintén ált, hogy képes legyen a repü hátasokat fogadni.

Western Plaguelands: A Lich King bukása nyomán megszabadult a Plague-tól - emiatt valószíleg megváltozik majd a neve -, és egy 30-40-es szintű területként tér vissza.

Wetlands: Deathwing pusztí kitöse erősen megváltoztatta a helyet, a Twilight Highlands kelet felé is megnyílt.

süti beállítások módosítása